Organic Onions
Biologische ui
Biologische voeding is gezond, lekker en beter voor milieu en klimaat. Niet voor niets groeit biologisch wereldwijd sterk. Voorlopige resultaten uit van een EU-onderzoek (uitgevoerd aan de universiteit van Newcastle) tonen aan dat biologische uien gezonder zijn.
In biologisch geteelde uien troffen ze 20 tot 40 procent meer antioxidanten aan. Een antioxidant is een stof die schadelijke vrije radicalen in het lichaam neutraliseert en daardoor een belangrijke rol speelt bij het tegengaan van het verouderingsproces.
Ook zouden antioxidanten bijdragen aan het voorkomen van kanker.
Franje Onions verwerkt biologisch geteelde uien.
Deze uien worden onder ons groene label verwerkt en verpakt. Biologisch geteelde uien verschillen, omdat ze op een geheel natuurlijke manier, zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gekweekt en verwerkt worden.
Hoe herken je biologisch geteelde uien?
Biologische uien zijn herkenbaar aan het EKO-keurmerk.
Biologische uien worden gecontroleerd door Skal, de door de Nederlandse overheid aangewezen controleorganisatie.
Hoe worden biologische uien gecontroleerd?
Alle bedrijven met het EKO-Keurmerk die biologische producten verwerken worden gecontroleerd door Skal.
Skal ziet er nauwkeurig op toe dat het gehele productieproces van biologisch geteelde uien op de voorgeschreven, verantwoorde manier verloopt. Is dat het geval, dan certificeert Skal de productiemethode en mag het product worden voorzien van het EKO-keurmerk.
Skal bezoekt bedrijven en voert zowel aangekondigde als onaangekondigde controles uit, kortom onze prioriteit de kwaliteit van de uien te waarborgen.